Service & Onderhoud

Service Overzicht

 
 1. Onze werkwijze
 2. Waarom is onderhoud noodzakelijk?
 3. Hoe vaak moet een espressomachine onderhoud krijgen?
 4. Moet ik een afspraak maken voor een onderhoudsbeurt aan mijn machine?
 5. Waar wordt de onderhoudsbeurt uitgevoerd?
 6. Kan KFS onze machine ophalen?
 7. Wat kost een onderhoudsbeurt op een Jura machine?
 8. Welke werkzaamheden zijn in de onderhoudsbeurt opgenomen?
 9. Welk onderhoud kan ik zelf uitvoeren?
 10. Zijn er machines die geen onderhoud nodig hebben?

 

Onze werkwijze

 1. Altijd een kostenindicatie voor reparatie
 2. Een reparatie wordt nooit zonder uw toestemming uitgevoerd
 3. Professionele technische dienst te Uithoorn (Geen reparaties aan huis)
 4. Onderhoud aan natuurlijk Jura machines, maar ook aan bijvoorbeeld deLonghi, ECM, Rocket, Nivona, Necta, Wittenborg en Quickmill.

Kan uw machine wel een onderhoudsbeurt gebruiken of is er iets defect? Karsten KopKoffie.nl lost het graag voor u op!

 

Waarom is onderhoud noodzakelijk?

Door de jaren heen vindt aan het mechanische gedeelte normale gebruiksslijtage plaats. Kalk en koffievetten laten tevens hun sporen achter. De machine moet daarom gereinigd worden om de kwaliteit van het eindproduct te garanderen. Met uw keuze voor een volautomatische koffie- en espressomachine kiest u voor bedieningsgemak. Gewoon het volgen van de instructies op de display is wat de moderne gebruiker van een professionele koffiemachine mag verwachten. Het uitvoeren van een onderhoudsbeurt is het beste af in de handen van een vertrouwde specialist.

 

Hoe vaak moet een espressomachine onderhoud krijgen?

Wij adviseren u het onderhoud preventief te laten uitvoeren in een periode van 2 tot 3 jaar waarbij uw machine 3000 tot 5000 handelingen heeft uitgevoerd. Handelingen zijn het aantal kopjes koffie, heet water, onderhoud en waterfilter spoelingen.
Hiermee voorkomt u de meeste problemen en bepaalt u zelf (bijvoorbeeld in vakantietijd) wanneer de machine niet beschikbaar is. Door blijven draaien met een machine die een storing vertoont kan tot gevolg hebben dat de problemen toenemen en op een bepaald punt zelfs helemaal geen koffie meer kan maken.

 

Moet ik een afspraak maken voor een onderhoudsbeurt aan mijn machine?

Nee, u hoeft geen afspraak te maken. U kunt uw machine aanleveren voor service. U ontvangt dan van ons zo mogelijk een prijsopgave. Wenst u een vervangende machine tijdens het onderhoud dan is het aan te raden te informeren naar de beschikbaarheid daarvan. Uiteraard loopt het aantal beschikbare leenmachines in de pas met het aanbod van te onderhouden machines, maar bij piekmomenten kunnen we wel eens misgrijpen.

 

Waar wordt de onderhoudsbeurt uitgevoerd?

Wij beschikken over een eigen service werkplaats aan de Amsterdamseweg 13D te Uithoorn alwaar de werkzaamheden worden uitgevoerd.

 

Kan onze machine opgehaald worden?

Karsten KopKoffie.nl biedt de mogelijkheid de machine bij u op te laten halen. Vraagt u gerust naar de mogelijkheden zoals datum en tijdstip van afhalen. Telefoon: 0297-561119

 

Wat kost een onderhoudsbeurt op een Jura machine?

 1. Een onderhoudsbeurt voor een particuliere machine kost € 165,00 exclusief BTW
 2. Een onderhoudsbeurt voor een bedrijfsmachine is vanaf € 165,00 exclusief BTW

 

Voor dat de werkzaamheden in de onderhoudsbeurt aanvangen onderzoeken wij uw machine uitvoerig. In geval er tijdens dit onderzoek niet goed werkende of defecte onderdelen zich openbaren nemen wij direct contact met u op en overleggen wij met u wat de kosten zijn.

De kosten kunnen zijn; arbeidsloon en onderdelen. Wij gebruiken alleen originele onderdelen.Indien u de kosten te hoog vindt en de reparatie niet wil laten uitvoeren kunt u de ophanden zijnde onderhoudsbeurt annuleren. Echter de kosten die het onderzoek met zich mee hebben gebracht brengen wij in rekening.

 

 1. Voor een particuliere machine € 40,00
 2. Voor een bedrijfsmachine € 75,00

 

 

Welke werkzaamheden zijn in de onderhoudsbeurt opgenomen?

De volgende werkzaamheden zijn in de ouderhoudsbeurt opgenomen. De onderhoudsbeurt van een particuliere machine wijkt bijna niet af van een bedrijfsmatigemachine, maar wel op de kosten van de onderdelen en hoevaak er een onderhoudsbeurt moet worden uitgevoerd.

 

Particulier gebruik:

 1. Een ontkalkingsbeurt volgens programma
 2. Dé en montage bonenmaler ( molen ) plus reinigen
 3. Dé en montage van de zetgroep plus reinigen
 4. Koffie-uitloop reinigen
 5. Een reinigingsbeurt  volgens programma
 6. Binnenzijde machine reinigen
 7. Buitenzijde machine reinigen

 

 

Welke onderdelen worden in een onderhoudsbeurt vervangen?

 1. 2 x O ringen zetgroep
 2. 1 x Drainage ventiel
 3. Overige onderdelen worden in overleg met u vervangen, wanneer dit nodig is.

 


Bedrijfsmatig gebruik:

In aanvang hetzelfde als de particuliere machine echter het type machine bepaald wat een onderhoudsbeurt kost. Een standaard richtlijn voor bedrijfsmachines (bij gemiddeld gebruik) is 1 à 2 keer per jaar een onderhoudsbeurt. Wanneer het uitvoeren van de reinigingsbeurt problemen oplevert, de display een storing meldt of als de koffiekwaliteit achteruit gaat, kan een onderhoudsbeurt nodig zijn. Wanneer uw machine naar behoren functioneert, is onderhoud niet direct nodig maar kunt u naar wens een preventieve onderhoudsbeurt laten uitvoeren.

 

Welk onderhoud kan ik zelf uitvoeren?

Het kleine onderhoud (reinigen, ontkalken, filters wisselen) kunt u heel eenvoudig zelf uitvoeren door de aanwijzingen op de display te volgen. Tip: gaat u de machine langere tijd niet gebruiken, bijvoorbeeld in een vakantieperiode, voer dan vooraf een extra reinigingsbeurt uit en leeg het systeem volgens de gebruiksaanwijzing.

 

Zijn er machines die geen onderhoud nodig hebben?

Nee, iedere volautomatische koffie- en espressomachine heeft onderhoud nodig. Bij alle machines komen water en koffie in aanraking met delen die niet zonder onderhoud kunnen. Er vindt een zekere mate van normale gebruiksslijtage plaats en daarom is regelmatig onderhoud of inspectie van deze delen noodzakelijk.