Over jura

Zo werkt een volautomaat van JURA

Met één druk op de knop de perfecte koffiespecialiteit – vers gemalen. Maar wat gebeurt tijdens de bereiding van de koffiespecialiteit? Volg de koffiebereiding met een blik in de binnenkant van een JURA volautomaat: van het vers malen, tot het zetten van de heerlijkste koffie als resultaat. En krijg zo inzicht in het complexe samenspel van technologieën die voor een top kwaliteit kopkoffie zorgen.

Intelligent Water System (I.W.S.®) met CLARIS Smart

Koffie bestaat voor 98% uit water. Met vers koud water verkrijgt u een perfect koffieresultaat. Door het verwarmen van het water ontstaat kalkaanslag. Zonder filtering van het water leidt deze kalkaanslag tot verkalking van uw apparaat. JURA biedt met de CLARIS filterpatroon een intelligente oplossing:

  • Het apparaat wordt beschermd tegen kalkafzettingen en heeft een langere levensduur. 
  • Het apparaat hoeft nog maar eens per half jaar te ontkalken.
  • Een gelijkblijvende kwaliteit van water en koffie is gegarandeerd.
  • De revolutionaire technologie van het intelligente watersysteem (Intelligent Water System, I.W.S.® ) herkent automatisch of een filter geplaatst is, en dat zonder enige programmering.

De verschillende bereidingsprocessen

Een volledige extractietijd is de beslissende factor voor een optimaal resultaat: Daarbij is de duur van het contact tussen water en gemalen koffie precies zo lang dat de aromastoffen uit de gemalen koffie worden onttrokken, maar tegelijk kort genoeg om de bittere stoffen en looizuren er niet uit te spoelen.

Daarom heeft JURA naast het standaard bereidingsproces het pulserende extractieproces (P.E.P.®) voor korte specialiteiten als ristretto of espresso en de One-Touch Lungo-functie voor lange specialiteiten ontwikkeld. Voor de bereiding van Cold-Brew-specialiteiten volgens de espressomethode komt daar nog het Cold Extraction Process bij.

Het melksysteem

Koffiespecialiteiten als cappuccino, latte macchiato worden verfijnd met melk of melkschuim. De resultaat gerichte melkpijpjes van JURA bereiden dankzij de revolutionaire technologie voor microschuim luchtig melkschuim met fijne poriën en een lang aanhoudende consistentie of verwarmen de melk gewoon tot de ideale temperatuur.

De nieuwe Product Recognising Grinder (P.R.G.)

Om optimaal maalgoed voor elke afzonderlijke specialiteit te garanderen hebben de ingenieurs van JURA de Product Recognising Grinder (P.R.G.) ontwikkeld. Via de elektronische besturing stelt de precisiemolen zichzelf binnen fracties van seconden individueel in op de vooraf gedefinieerde maalgraad – veel sneller en vaker dan met de hand mogelijk zou zijn. Het spectrum ervan loopt uiteen van zeer fijn voor korte klassiekers tot zeer grof voor extra lange specialiteiten. Daarover hoeft de fijnproever zich echter helemaal het hoofd niet te breken, want de instelling vindt bij elke bereiding volledig automatisch plaats en kan desgewenst dankzij de Aroma Selection vóór elke bereiding.